Joes Boonen komt naar Bibliocenter Weert en Heythuysen om voor te lezen uit haar nieuwe prentenboek Hé koe waar ga jij naartoe? Wil jij dit grappige avontuur ook meebeleven? Kom dan naar de bibliotheek. Joes speelt ook een liedje op haar ‘joekoelille’, meeloeien mag! Het is helemaal gratis en aanmelden is niet nodig.

Iedereen heeft in het nieuws wel gehoord over de koe Leonarda 12, die tijdens de Limburgse watersnoodramp in 2021, maar liefst 100 kilometer door de Maas heeft ‘gezwommen’. Dat verhaal heeft Joes Boonen geïnspireerd tot het maken van dit leuke prentenboek. Ben je benieuwd naar het verhaal?  

Je kunt komen luisteren en meeloeien op woensdag 9 februari om 15.00 uur bij Bibliocenter in Heythuysen en op zaterdag 12 februari om 11.00 uur bij Bibliocenter in Weert. Het voorlezen is voor kinderen van drie tot en met zeven jaar. Na het voorlezen is het mogelijk om je eigen boek te laten signeren door Joes.

Sudokoe’s
Het prentenboek gaat over een koe die wel eens iets nieuws wil. De koe in het verhaal leest de krant, maakt ‘sudokoe’s’ en leest boeken over ‘haute koeture’, bakt koeienvlaaien en meer van dat soort zaken. Overal gebeurt iets, behalve in haar wei. Daarom besluit ze op avontuur te gaan. Ze komt verschillende dieren tegen die haar uitnodigen om iets te doen wat voor hen heel normaal is, maar voor koe niet. Koe durft in eerste instantie niet, maar de dieren halen haar over. Ze doet het dan op haar manier. Helemaal anders dan de andere dieren, maar dat maakt niks uit. Ze plast in het water, ze maakt bommetje in de modder en eet een hele worteltjestaart op. Op een verrassende manier gaat ze uiteindelijk weer naar huis, vastbesloten om iedere dag nieuwe dingen te blijven doen.

Over Joes Boonen
Joes Boonen heeft vele talenten. De oorspronkelijk uit Heythuysen afkomstige Joes woont tegenwoordig in Haarlem. Ze studeerde aan het conservatorium in Maastricht en aan de Frank Sanders Academie voor Musicaltheater. Zij stond dan ook veel op de theaterplanken, zingt, is ook nog tv-presentatrice én maakt nu zelf vooral theater.