Workshop/Lezing Bloemen op je bord

Heel veel bloemen zijn eetbaar en sommige zijn echt lekker. Welke bloemen kun je gebruiken en wat doet het met je?

We houden van bloemen om hun vorm, geur en kleur en gebruiken ze om extra sfeer aan te brengen in huis, op het terras of in de tuin. Bloemen hadden daarnaast vroeger (en soms nu ook nog) vaak een symbolische betekenis. We geven ze ook graag cadeau, want van bloemen wordt iedereen blij.

Dat bloemen ook een mooie rol kunnen spelen in de keuken, is veel minder bekend. Heel veel bloemen zijn eetbaar en sommige zijn echt lekker. Ze brengen kleur op je bord of in je glas, maar ook smaak en een mooi opgemaakt bord zorgt zeker voor extra eetlust. Bloemen maken bijvoorbeeld een feestje van je salade en een ‘gewoon’ glas water ziet er met bloemen feestelijk uit en krijgt smaak.

Nog veel te vaak blijft bij een etentje in een restaurant de ‘versiering’ van kruiden, bessen of bloemen netjes op de rand van het bord liggen. Maar denk je nou echt dat een chef-kok iets op je bord zal leggen wat je niet kunt eten? Er zijn zelfs restaurants die een bloemenlunch op de menukaart hebben staan. We gaan kijken welke bloemen je kunt eten en wat je er in de keuken mee kunt doen bij zoete maar ook bij hartige gerechten. Afhankelijk van wat de tuin ons op dat moment biedt, is er natuurlijk ook iets te proeven.

Wanneer: Maandag 29 augustus en maandag 5 september om 19.00 uur.

Waar: Panoramazaal Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58 te Haelen, inloop vanaf 18.45 uur.

Presentatie: Rika Verhoef, Velt docent, voedingsadviseur, meesterherborist, onderwijskundige.

Aanmelden verplicht (vol is vol): bij secretaris Hannie Jeurissen, via e-mail hanniejeurissen@hotmail.com of telefonisch 0475-592526.   

De workshop is voor Velt-leden gratis, niet-leden betalen € 15,00.