Bij abonnement gratis de 4 nummers van 2021 plus boek “Het Leudal in prentbriefkaarten”!

Het herfstnummer 2022 van het kwartaaltijdschrift Rondom het Leudal, uitgegeven door de Studiegroep Leudal, is verschenen.

De abonnees kunnen weer genieten van een aantal gevarieerde artikelen o.a. :

  • De nieuwe voorzitter van de Studiegroep, de onlangs gepensioneerde René Niessen uit Haelen wordt door Bert Heijnen geïnterviewd. Deze uit Maastricht afkomstige hoogleraar belastingrecht was tot voor kort advocaat-generaal bij de Hoge Raad. Hij is sociaal geëngageerd en erg geïnteresseerd in natuur en cultuur. Hij wil vooral de jongeren stimuleren om ook deel te nemen aan de activiteiten van de Studiegroep
  • Paul Mols ontdekte in een antiquariaat in Aken een zeldzaam boekje uit 1713 van prior Hendrik Pisart van het klooster St. Elisabethsdal te Nunhem. Hij geeft een zeer lezenswaardige uitleg over de inhoud van het boekje en het leven van Hendrik Pisart.
  • Phlip Bossenbroek geeft een gedetailleerde toelichting op de huidige stand van zaken bij de in 2017 gerenoveerde ijskelder op het terrein van De Bedelaar in Haelen.
  • Harrie Simmelink, broer van de in september 1944 geëxecuteerde Karel Simmelink uit Nunhem, haalt herinneringen op aan zijn tijd in Nunhem gedurende die oorlogsperiode.
  • In een aantal uitgebreide artikelen geeft Ruud Spee zeer interessantetekst en uitleg over het Leudal in (land)kaarten, waarbij hij in het vijfde artikel de nieuwe topografische kaarten van 1968, 1979 en 1988 onder de deskundige loep neemt.
  • Thijs Zeelen vertelt uitgebreid over de recordzonnige en droge zomer van 2022 met een extreem hoog regentekort.
  • Op de achterzijde een aantal mooie vergelijkingsfoto’s van Horn in 1965 en 2022.

Het geheel is  met circa 40 foto’s en illustraties verlucht.  

Hebt u belangstelling voor de cultuurhistorie van en de natuur in het Leudalgebied dan kunt u voor slechts 17 euro met ingang van 2022 abonnee worden. U ontvangt dan 4x per jaar het tijdschrift Rondom het Leudal. Als welkomstgeschenk ontvangt u bovendien gratis alle 4 nummers, die in 2021 zijn verschenen, alsmede het boek “Het Leudal in prentbriefkaarten”.

U kunt zich opgeven als abonnee per email via studiegroep.leudal@hetnet.nl of telefonisch via administrateur Peter Terstappen 06-53530871 of via redactievoorzitter Frits van Horne 0475-593767.