Maandag 13 februari 2023

Presentatie: Taco Blom

Locatie: Bezoekerscentrum Leudal, aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur.

Entree: Voor leden van Velt gratis, niet leden betalen € 3,00

Gezonde voeding is van levensbelang voor de gezondheid van de mens. 
Gezonde voeding kun je alleen kweken in een gezonde bodem. Tijdens deze avond probeer ik je uit te leggen hoe je een gezonde bodem kunt maken door te werken met plantengemeenschappen. Ook leer je kijken naar ziektes van je gewassen die je vertellen wat er in de bodem aan de hand is.

Taco Blom
Zijn hele leven is Taco Blom al professionele bezig met de land en tuinbouw. Zijn eerste interesse in tuinen begon toen hij 4 jaar was en had hij mijn eerste groentetuin onder begeleiding van zijn opa. Hij heeft in alle bedrijfstaken van de landbouw gewerkt. Zijn hobby was natuurstudie. Sinds 2005 is hij bezig met permacultuur waar al deze kennis goed van pas is gekomen. Taco heeft nu 17 jaar een eigen school voor permacultuur en een eigen permacultuur tuin van ongeveer 4 ha waar hij vooral bezig is met het werken met plantengemeenschappen om ziektevrije systemen te maken.