Sleutels vergeten, wat was nou die boodschap, hoe heette dat nou toch? We krijgen er allemaal vroeg of laat mee te maken. Onthouden gaat niet altijd vanzelf. Bij het ouder worden, maken we ons soms zorgen over ons geheugen. Hoe komt het dat we dingen vergeten en wat kunnen we eraan doen? Een geheugentraining helpt om de vaardigheden van het brein op te frissen. Je kunt je brein fit houden door er actief mee aan de slag te gaan. Het is belangrijk voor je geheugen om steeds weer nieuwe uitdagingen aan te gaan. Bij het opfrissen van oude vaardigheden en het aangaan van nieuwe uitdagingen maak je de verbindingen tussen de gebieden in jouw geheugen als het ware (weer) wakker. Tijdens de workshop zal blijken dat het waardevol, maar ook gezellig is, om op een ontspannen manier met het brein aan de slag te gaan. De workshop is voor alle senioren geschikt.

Ook niet-leden zijn van harte welkom!

Er zitten zowel makkelijke als moeilijke(re) oefeningen bij. Tijdens de workshop:

• Krijg je tips aangereikt om beter te onthouden.

• Ervaar je weer hoe leuk het is om iets nieuws te leren.

• Ontdek je dat opgeslagen informatie spontaan terugkomt.

• Ontdek je dat je veel meer kunt dan je dacht.

• Ga je na een informatief gedeelte actief aan de slag.

De workshop wordt gegeven door Nell Lipsch. Nell heeft jarenlang gewerkt als contactverzorgende IG in een zorginstelling. Daar heeft ze op verzoek van cliënten, een geheugentraining opgezet voor senioren in de dagbehandeling. Na haar pensionering heeft ze deze training aangepast voor senioren in de wijk. Sindsdien geeft zij al een aantal jaren geheugentraining aan senioren in wijkcentra en verzorgingshuizen.

Op dinsdag 14 maart kunt u deelnemen aan een geheugentraining van de K.B.O. Tijdstip 13.30-16.00 u. in La Rochelle. In de tussenpauze wordt een gratis kopje koffie/thee