Op vrijdagavond 14 april organiseert Bezoekerscentrum Leudal een vleermuiswandeling in de schemering nabij het Sint Elisabethklooster te Haelen.

Voorafgaand aan deze wandeling krijgen deelnemers een korte instructie en gaan vervolgens naar buiten om langs de plaatsen te wandelen waar vleermuizen zich overdag terugtrekken.

De wandeling vindt plaats van 19.30 tot 22.00 uur en het is gewenst om een zaklamp mee te nemen. Een batdetector is aanwezig om de geluiden van vleermuizen op te vangen en te kunnen herkennen.

Vleermuizen zijn fascinerende dieren die voornamelijk ’s nachts actief zijn en belangrijk zijn voor ons ecosysteem. Tijdens deze wandeling leren deelnemers meer over de gewoonten en het gedrag van deze bijzondere dieren.

De kosten voor deelname bedragen € 3,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar € 1,00. De start is bij Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58, Haelen. Aanmelden kan via ghl.balieteam@gmail.com of telefonisch 0475 497010 tijdens de openingsuren van het bezoekerscentrum. Wees er snel bij, want er is beperkt plaats.