Zondag 30 april van 11.00 tot 16.00 uur Open dag in onze ecologische Samentuin, bio plantenmarkt en tweedehands boekenmarkt  over ecologisch tuinieren en koken.

Vrijwilligers staan klaar voor rondleidingen en informatie over ecologisch koken, leven en tuinieren. Onze boeken/info stand is aanwezig.  

We bieden naast diverse sierplanten vooral allerlei bio-plantjes (groenten-kruiden-fruit) aan  voor de groentetuin voor hele schappelijke prijzen.  Ook kun je terecht op onze tweedehands boekenmarkt ecologisch leven, koken en tuinieren. Pinnen is niet mogelijk, fijn als je zoveel mogelijk gepast kunt betalen. 

De vrijwilligers van onze de Samentuin zijn heel goed op elkaar ingespeeld, de tuin wordt goed onderhouden en is een voorbeeld voor zowel particulieren als scholen en andere instellingen.

Het uitdragen van belangrijke pijlers duurzaamheid en gezondheid.

Onze tuin is een voorbeeld van rekening houden met de menselijke behoeftenen draagt bij aan meer natuur, herstel van het landschap en een schoner milieu. In een ecologische tuin kiezen we planten die zijn aangepast aan de grondsoort en aan de omstandigheden. Er is ook plaats voor spontane natuur – plantensoorten die zich spontaan vestigen – insecten en dieren. In een ecologische tuin gebruiken we geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest, streven we naar een minimum aan tuinafval en beperken we het energie- en waterverbruik. 

Velt Leudal – Bezoekerscentrum Leudal Roggelseweg 58, Haelen  – Voor leden en niet leden gratis toegang. We hopen op mooi weer, maar bij regen kunnen we onze markt naar binnen verplaatsen.