Eten moet in de eerste plaats lekker zijn, want wat niet lekker is, wordt opzijgeschoven en blijft staan. Wat je eet en hoe je kookt heeft echter een grote invloed op onze planeet. We moeten echt keuzes maken die de aarde gezond houdt en de biodiversiteit verhoogt. Daar wil je in je keuken best een steentje aan bijdragen door ecologisch te koken, maar je wilt beslist geen revolutie in je keuken en in deze dure tijden moet de prijs ook niet de pan uit rijzen.

We kijken hoe ecologisch en duurzaam kan samengaan met betaalbaar en lekker. Uitgangspunt is dat het praktisch haalbaar moet zijn, dus binnen beperkte tijd en met een beperkt budget. Je krijgt achtergrondinformatie en een aantal handige tips en tricks waarmee je thuis meteen aan de slag kunt. Dat maakt het leuk om weer de keuken in te duiken en een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te zetten. Zo draag je bij aan een duurzame toekomst en geniet je van lekker eten.

Interactieve lezing 8 mei 2023 om 19.30 uur, voor Velt-leden gratis, niet-leden € 3,00.

Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58, Haelen, inloop vanaf 19.15 uur.

Presentatie: Rika Verhoef Velt-docent, onderwijskundige, meesterherborist en voedingsadviseur.