Bezoekerscentrum Leudal presenteert een inspirerende tentoonstelling over duurzaamheid

Bezoekerscentrum Leudal kondigt met trots de opening aan van een nieuwe tijdelijke tentoonstelling, getiteld ‘Upcycling’. Deze boeiende expositie, die vanaf zondag 2 juli te bewonderen is, staat geheel in het teken van duurzaamheid en toont hoe alledaagse voorwerpen, die niet meer in gebruik zijn, een tweede leven kunnen krijgen.

De tentoonstelling presenteert werken van twee getalenteerde kunstenaars die overtollige materialen en producten omvormen tot prachtige kunstwerken.

Pim Timmermans creëert in haar vrije tijd unieke stukken door de potentie van alledaagse grondstoffen en materialen uit de machinebouw te benutten. Zij transformeert deze materialen met veel creativiteit tot lampen, decoratieve objecten, tafels, klokken, tuinstekers, tuinpanelen en zelfs kinetische tuinobjecten. Elk kunstwerk is uniek door de combinatie van de beschikbare materialen op dat moment. Pim Timmermans legt veel liefde en aandacht in haar creaties, waarbij zij zowel het materiaal als de vormen tot hun recht laat komen in objecten met een industriële uitstraling.

Petra Houtzager, de andere getalenteerde kunstenaar in de tentoonstelling, heeft een sterke passie voor duurzaamheid. Ze heeft altijd nagedacht over wat er kan worden gedaan met meubels of kleine voorwerpen die niet langer geliefd zijn, zoals lege luciferdoosjes. In haar vrije tijd renoveert ze deze items en geeft ze ze een nieuw leven met haar prachtige beschilderingen. Petra Houtzager zet zich in voor upcycling en maakt zo een positief verschil in onze maatschappij.

Gedurende de tentoonstellingsperiode worden er ook verschillende workshops georganiseerd. Nadere details over deze workshops zullen op een later tijdstip worden aangekondigd. De tentoonstelling ‘Upcycling’ is te bezichtigen van 2 juli tot en met 31 augustus 2023 tijdens de openingstijden van het bezoekerscentrum. Op zaterdag en zondag is het centrum geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur, en van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. De entree bedraagt € 2,50. Kinderen tot 12 jaar en donateurs van de Studiegroep Leudal hebben gratis toegang.