Op zondag 3 september is de bijenstand bij Bezoekerscentrum weer van 13:00 tot 17:00 uur geopend voor belangstellenden.

De imkers zijn deze periode bezig met de zomerbestrijding tegen de Varroamijt . De bestrijding moet de laatste generatie zomerbijen ontdoen van deze mijten, zodat de nieuwe generatie langlevende winterbijen die in de maanden augustus, september en oktober geboren worden, verschoond zijn van mijten. Zonder aantasting van mijten kunnen ze dus rekenen op een lang leven. Poppen, die wel belast zijn met mijten hebben vaker een verzwakt immuunsysteem waardoor ze kortstondig zullen leven vanwege de door mijten ingebrachte DWV-virussen. Tevens moet beoordeeld worden of de volken sterk genoeg zijn om de winter door te komen. Is een volk niet sterk genoeg dan zal het verenigd moeten worden met een sterker volk.

Wil u meer weten over het leven van de bij? Kom dan zondag 3 september naar onze bijenhal waar een imker aanwezig is, die graag over bijen vertelt.