Woensdag 1 november 2023 was het zover. De heer Martin van de Vondevoort nam, inmiddels in de gezegende leeftijd van 93 jaar, afscheid van zijn clubgenoten waarmee hij, met veel plezier, jaren koersbal heeft gespeeld.

Na dertig jaar kun je gerust spreken van een professioneel speler die de kneepjes van het spel beheerst. Dat liet hij dan ook regelmatig merken aan zijn elf clubgenoten door de voortgang van het spel te voorzien van commentaar.

Met de nodige humor en twinkelende ogen vertelt de heer van de Vondevoort met trots over zijn jarenlange bijdrage aan het vrijwilligerswerk in Roggel. Naast deelname aan koersbal was hij onder andere begeleider van de fietsclub en zette her en der mooie fietsroutes uit, uiteraard gecombineerd met een bezoek aan een horecagelegenheid.

Met veel genoegen kijkt de heer van de Vondevoort , ondanks perioden van verdriet en teleurstelling, terug op zijn leven. Zeven kinderen en zeven kleinkinderen verder vertelt hij met trots dat hij, ondanks zijn hoge leeftijd, nog steeds zelfstandig woont met ondersteuning van zijn goed onderhouden relaties in zijn directe leefomgeving.

Zijn lichamelijke gesteldheid maakt dat de heer van de Vondevoort afscheid gaat nemen van een gezellige club koersballeden: een “warm nest” en een prima sfeer waar de leden oprecht aandacht voor elkaar hebben. Met mooie afscheidswoorden, een presentje, vlaai en koffie werd de heer van de Vondevoort nog even in het zonnetje gezet.

De heer Vondevoort start met nieuwe activiteiten in het Jozefhuis, een mooie aansluiting op de activiteiten van de Seniorenvereniging Roggel.

Dat is het mooie van onze gemeenschap Roggel: Er is altijd plek voor iedereen.

Tjeu Van de Laar, Voorzitter Seniorenvereniging Roggel