Hier vindt u alle gepubliceerde foto’s van de rubriek, Foto van de dag. Heeft u zelf een leuke foto met een verhaal stuur de foto met uw verhaal naar de redactie en wij plaatsen hem op de site.

Uit de Kunst

Uit de kunst in Roggel, gezien op de Koppelstraat. Voormalig pand Madame Trudo, Koppelstraat 24.

De opening van No Art Fashion was op 17 Oktober door Truus Klompen, moeder van de kunstenaar Werner Klompen. Truus Klompen heeft meer dan 30 jaar bij Madame Trudo gewerkt.

Pompoenen te koop

Op diverse plekken in Roggel zijn pompoenen te koop, veelal bij mensen op de oprit. Zo ook hier een mooi assortiment op de Kerkveldweg.

Reclame Roggels Keteerke

Te zien zodra je Roggel binnenrijdt bij Op de Bos, waar dit bord te zien is, de Hoek en op de Heverstraat

Foto galerij Fraes de Haes 2001

Klik op de link hieronder om de foto reportage te zien, gemaakt door Harry op het Broek over Fraes de Haes 2001. Mogelijkerwijs is een facebookaccount nodig om het te zien

https://www.facebook.com/photo?fbid=1977972865699751&set=pcb.1977973989032972

Roggels verleden: Vinciat


Deze foto is uit de tijd dat de volleybalvereniging in Roggel nog Vinciat genoemd werd. Het eerste team werd kampioen.

V.l.n.r. boven: Jos Metsemakers, Ger Joosten, Dre Derikx, Jan Mennen en Jan Crins. 

Beneden: Jo Joosten, onbekend en Jo Rutten.

Er werd nog gevolleyd in de oude gymzaal achter voormalige winkel Theelen. De volleybalvereniging heet nu Accretos Roggel en Neer. 

Foto: Nico Hendriks

Foto 29-08-2021

De schapen lopen weer te grazen bij de Roggelse beek

Foto 28-08-2021

KVW optocht

Foto 24-08-2021

Eindelijk weer eens een mooie zomerdag. Hopelijk zijn de weergoden ons de rest van deze zomer beter gezind dan tot nu toe.

Roggels Verleden: KVW

K.V.W.Roggel bestaat 60 jaar proficiat. 1962 is het K.V.W.in Roggel gestart. Kapelaan Vliegen is toen met een aantal personen gestart met het K.V.W. Hij vond dat er in de vakantie wat moest worden gedaan voor de kinderen van de lagere school. Er was veel belangstelling en de groepen werden ingedeeld per klas. Toen waren er nog geen thema’s waar het K.V.W. om draaide. Maar er werden ook al samen spelletjes gedaan en men ging ook naar het bos. Mössenhoek, Kirkelkesberg of de Litsberg. Op het einde van de week werd er voor de leiding een feestavond georganiseerd. Succes met K.V.W.2021 van Nico Hendriks, oud kvw medewerker.

Foto 11-08-2021

De foto van de dag is een foto uit het Roggels verleden. In 1922 werd gestart met de bouw van het klooster. De architect was Martin Wagemans. Op de gevel stond de tekst ‘Klooster goddelijke voorzieningen’. Helaas is het gebouw in 1996 gesloopt. De nonnen die er nog woonden zijn naar de Kreppel in Heythuysen verhuisd.

Foto: Nico Hendriks