Vanaf 2003 was Lei bestuurslid van de Seniorenvereniging Roggel en vanaf 2009 voorzitter.

Hij leidde de vereniging op zijn eigen wijze, waarbij hij de andere bestuursleden ruimschoots de gelegenheid gaf eigen standpunten en meningen naar voren te brengen. Zelf had hij een uitgesproken mening over senioren en hun belangen gingen hem zeer aan het hart. Ook gebruikte hij veelvuldig een paar spreuken om zijn ideeën duidelijk te maken. Zoals:

“Als je goed oud wil worden moet je op tijd beginnen”

en

“Als je een appelboom plant en de dag daarna dood gaat, heb je er nog één dag van kunnen genieten”.     

Lei was geen man van grote woorden, maar met de nodige humor was hij een fijne verteller. Zo wist hij heel veel over de geschiedenis van Roggel en omstreken en legde hij verbanden die voor velen ondoorzichtig waren. De natuur had zijn volle aandacht. Vooral op het gebied van bijen en insecten was hij een echte kenner.

We zullen Lei in onze gedachten bewaren als een goede vriend en een fijne voorzitter.

                                                                       -&-

Namens Bestuur en Leden werd een condoleance bezorgd bij de familie Hensels-Pijpers.

De plechtige uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden vanwege de nog geldende

coronamaatregelen.  De KBO-vlag met rouwwimpel staat als teken van vertegenwoordiging en betrokkenheid in onze kerk tijdens deze dienst. Na de dienst zal Lei te ruste worden gelegd op het kerkhof in Roggel. Tijdens de jaarvergadering van 14 sept. zullen we Lei herdenken.