Zanggroep Kazoo uit Heythuysen/Roggel en verre omgeving bestaat uit zo’n 37 enthousiaste dames onder leiding van dirigent Pieter Steenvoorden. Dit jaar bestaat het koor 25 jaar en natuurlijk wordt dat gevierd! Echter, zoals bij zoveel jubilerende verenigingen, kan het zilveren jubileum dit jaar vanwege corona niet worden gevierd met een feestelijk jubileumconcert in het theater. Maar Kazoo zou Kazoo niet zijn, als daar geen creatieve oplossing voor is gevonden.  Vooropgesteld, dat jubileumconcert komt er alsnog in 2022. Het belooft een hele bijzondere theatervoorstelling te worden!

Maar terug naar het heden… zingen bleek in coronatijd een gevaarlijke hobby te zijn, dus samenzang zou lange tijd onmogelijk blijven. Maar helemaal niet zingen was voor Kazoo geen optie, daarom is er maandenlang elke donderdagavond gezoomd onder leiding van dirigent Pieter Steenvoorden, elke stemgroep apart. Het was behelpen, ook technisch waren er de nodige hobbels te nemen, maar het is wel gelukt. Zanggroep Kazoo bleef ook in coronatijd samen zingen.

Door de periode van lange tijd niet fysiek samen kunnen zingen in combinatie met het 25-jarig bestaan, ontstond een idee. Want al was een theaterconcert niet mogelijk, een jubileum blijft een jubileum en ook deze periode maakt deel uit van 25 jaar Kazoo. Het idee werd een plan en dat plan heeft uiteindelijk geresulteerd in een heus digitaal mini-concert opgenomen in het coronatijdperk, in juli 2021.  

Met trots presenteert Kazoo hierbij haar digitale mini-concert, dat bestaat uit “De vondeling van Ameland” van Freek de Jonge/Boudewijn de Groot in een arrangement van Jetse Bremer en “Helplessly hoping” van Stephen Stills in een arrangement van Pieter Steenvoorden. Beide videoclips zijn geheel coronaproof opgenomen, maar ieder op geheel andere wijze. De videoclip van Helplessly Hoping bestaat uit opnames die elk koorlid zelf heeft gemaakt en de videoclip van De Vondeling van Ameland is opgenomen door DeltaLimburg.nl. De muziek is verzorgd door Ben van Daal (piano) en Len David (gitaar). Len David is verantwoordelijk voor de productie en de eindmontage. Zonder hen was dit project niet mogelijk geweest.  

“Dit mini-concert is ons jubileumcadeautje”, aldus Marijke van der Steen, voorzitter Zanggroep Kazoo.

Vanaf zondagavond 10 oktober 19.00 uur is het digitaal mini-concert te zien en te beluisteren op:
https://www.youtube.com/watch?v=Y2Xu3YqJi6A