De Einstein Telescoop: zwaartekrachtgolven en zwarte gaten meten in Limburg Revolutionaire wetenschap in onze provincie

De Einstein Telescoop komt misschien naar Limburg! Wil jij weten wat de Einstein Telescoop is en ben je nieuwsgierig naar dit wetenschappelijk project? Kom dan op donderdag 21 oktober naar Bibliocenter Weert.

Luister mee naar drs. Servé Vaessen. Tijdens dit college komen vragen aan bod zoals: Wat zijn zwaartekrachtgolven precies? Waardoor worden ze veroorzaakt en hoe worden ze gemeten? Wat is de Einstein Telescoop voor een instrument en waarom maakt Limburg een grote kans om dit grootse wetenschappelijke project te mogen huisvesten?

Als dit wetenschappelijk megaproject van wereldformaat naar het heuvelland komt, wordt onze regio een centrum van grensverleggende wetenschap, om over de economische impuls nog maar te zwijgen. In 2024 valt de beslissing…


Drs. Servé Vaessen

Servé Vaessen studeerde geschiedenis aan de universiteit in Nijmegen en is werkzaam als docent in het voortgezet onderwijs. Ten tijde van de Apollo-maanlandingen raakte hij geïnteresseerd in sterrenkunde en is sinds 1999 werkzaam als wetenschapsjournalist met als specialiteit sterrenkunde, ruimtevaart en weerkunde. Hij is vanaf 2015 hoofdredacteur van het populairwetenschappelijke sterrenkundeblad Zenit. 

Aanmelden
Meld je aan voor deze avond op www.bibliocenter.nl/hovo. De toegangsprijs is voor Bibliocenter leden 7,50 euro en voor niet-leden 10 euro. Aanvang: 20.00 uur.

HOVO
Bibliocenter organiseert dit college in samenwerking met HOVO en Cubiss. HOVO (Nederland) is sinds 1990 de onderwijsinstelling die cursussen en colleges organiseert, voor iedereen die zich wil verdiepen in kunst, cultuur, filosofie, geschiedenis, psychologie, exacte vakken en meer. Wel op academisch niveau, maar zonder verplichtingen en tentamens.

In november vinden er nog twee HOVO colleges plaats bij het Bibliocenter in Weert. Op donderdag 4 november start de 3delige minicursus Panorama van de Westerse Bouwkunst en op dinsdag 16 november het college Gaat Europa ten onder? Meer informatie hierover kun je vinden op www.bibliocenter.nl/hovo