Op 19 oktober was de ‘Dag voor de Ouderen’ in La Rochelle, mede mogelijk gemaakt door de vrijwilligers en het bestuur van de Seniorenvereniging Roggel. Er werd genoten van een gezamenlijke lunch, daarna was er een optreden van ‘De Briljantjes’ en tijdens de pauze een loterij. Het was een mooie bijeenkomst met een goede opkomst en een prima sfeer: ontmoeten, bijkletsen en aandacht voor elkaar.

Want ELKE dag is een dag die wij moeten vieren, samen, met elkaar, maar ook in je eentje genieten van de mooie kleine momenten.

Je hoeft er niet voor op vakantie te gaan, je hoeft er niet de loterij voor te winnen. Het zijn juist de kleine momenten in elke dag die ervoor zorgen dat je voelt dat je leeft: een lekkere kop koffie drinken, een wandeling door het dorp of bij Kirkelkesberg of Mössehook, samen lachen om een grap.

Elke ochtend na het opstaan in de spiegel kijken en tegen jezelf zeggen: ‘Ik ben blij dat ik leef en vandaag maak ik er weer een mooie dag van.’

Want vandaag is de dag. Hij komt maar één keer. Morgen dan is het vandaag al niet meer. Geniet van het leven, het mag, maar doe het vandaag. Want vandaag is de dag.

De Seniorenvereniging Roggel wil er graag aan bijdragen dat ALLE ouderen van ons dorp de gelegenheid krijgen om deel te nemen aan activiteiten gericht op ontmoeten, bezig zijn en ook ter voorkoming van eenzaamheid. ‘Ònger de luuj kome’.

Op deze manier zorgen wij samen dat wij in Roggel elkaars hand vasthouden. Gelukkig zijn in een dorp waar wij een goed leven hebben en zorgen voor elkaar.

Want in Roggel worden wij samen oud. Jij grijs, ik rimpelig. Jij wijs en ik verstrooid. Maar zo lang we kunnen lachen met elkaar, genieten wij van elke rimpel en grijze haar.

Voorzitter Seniorenvereniging Roggel