Herinneringen ophalen is belangrijk voor ons welzijn. Het zorgt niet alleen voor een fijn moment samen; het kan je ook activeren en opvrolijken. Wethouder Mart Janssen van gemeente Leudal opent op 10 november om 18.00 uur de ‘Kast vol Herinneringen’ bij Bibliocenter Heythuysen. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze opening bij te wonen. Ook kun je deze avond gratis deelnemen aan de training ‘GOED omgaan met dementie’.

Kast vol Herinneringen
In de ‘Kast vol Herinneringen’ vind je aantrekkelijke nostalgische boeken, dvd’s en spelmaterialen. Televisiebeelden, hits van toen, foto’s uit voorbije tijden en oude jeugdboeken prikkelen het geheugen en leveren boeiende gespreksstof op. 

De ‘Kast vol Herinneringen’ is bedoeld voor iedereen die herinneringen wil ophalen. De materialen zijn een ideaal hulpmiddel om in gesprek te gaan, bijvoorbeeld met iemand met dementie. Mantelzorgers of familieleden krijgen mogelijkheden aangereikt om, in hun contact met ouderen, het verleden weer tot leven te brengen. Ook kunnen opa’s en oma’s, aan de hand van de materialen, hun kinderen of kleinkinderen vertellen over vroeger. Activiteitenbegeleiders in de ouderenzorg of leerkrachten kunnen inspiratie opdoen voor lessen en activiteiten.

Begin je reis naar vroeger in de bibliotheek. Twijfel niet! Kom kennis maken met de ‘Kast vol Herinneringen’. Voor jezelf of voor iemand in je omgeving. Succes verzekerd!

 De opening is om 18.00 uur bij Bibliocenter Heythuysen, in de Neerakker 2a en wordt georganiseerd in samenwerking met Welzijnsorganisatie Synthese. Je kunt de opening gratis bijwonen. Aanmelden is niet nodig.

Aansluitend aan de opening biedt Bibliocenter de training ‘GOED omgaan met dementie’ aan, gegeven door officiële trainers van Samen Dementievriendelijk. In deze training leer je meer over dementie en hoe je mensen met dementie kunt herkennen. Ook leer je hoe je goed met hen kunt omgaan en contact kunt maken.

De gratis training ‘GOED omgaan met Dementie’ duurt van 19.00 tot 21.30 uur. Snel opgeven is wenselijk, er is plaats voor 20 deelnemers. Aanmelden kan via www.bibliocenter.nl/training-dementie.