Op 26 januari gaan de Nationale Voorleesdagen weer van start. Deze dagen worden georganiseerd om ouders te stimuleren om voor te gaan lezen aan kinderen. Op zaterdag 5 februari om 13.30 uur kunnen kinderen bij Bibliocenter Weert gaan luisteren naar de muzikale voorleesvoorstelling Maar eerst ving ik een monster. De voorleesvoorstelling is voor kinderen tussen de drie en zes jaar.

Aanmelden kan via www.bibliocenter.nl/nationale-voorleesdagen.

Prentenboek van het jaar 2022

Het prentenboek van het jaar is Maar eerst ving ik een monster van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer. Een jongetje verzint monsters die hij nog moet vangen voordat hij gaat slapen. Steeds meer monsters komen erbij. De verteller die het jongetje naar bed probeert te brengen, doet pogingen om het verhaal af te ronden, maar dat lukt hem niet zo goed. Er valt steeds meer te vangen..

Susanne Willems, muziekdocente, is er in geslaagd het verhaal op een muzikale, interactieve manier vorm te geven, dus kinderen kunnen tijdens de voorstelling op allerlei manieren het verhaal beleven.


Waarom voorlezen

Voorlezen is leuk! Prentenboeken laten je de wereld beleven door de ogen van een ander. Ook is voorlezen goed voor de taalontwikkeling. Het heeft een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Voorlezen is dus niet alleen leuk, maar ook nuttig!

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat bij Bibliocenter, nog meer dan normaal, het voorlezen aan kinderen centraal. Kijk voor meer (voorlees)activiteiten voor kinderen op www.bibliocenter.nl/jeugd.