Veel van de vogels die bij ons de winter doorbrengen zijn ondertussen vertrokken naar hun broedgebieden om voor nageslacht te zorgen. Van de vogels welke ons land  uitgekozen hebben om te broeden zijn er ook al veel teruggekomen. De Tjiftjaf komt rond deze tijd volop terug, de mannetjes gaan gelijk proberen de vrouwtjes te imponeren. Niet met hun kleurenpracht of grootte, maar met hun gezang. Dit kleine bruine vogeltje gaan we tijdens deze wandeling bijna zeker horen en hopelijk ook zien. Garantie geven de vogels helaas niet, maar mochten we de Tjiftjaf missen, komen we voldoende ander vogels tegen om naar te luisteren en kijken, het is immers “volop voorjaar” in het bos ! Heeft u een verrekijker? Neem deze dan mee.

Op 14 April 2022 organiseert Groen Hart Leudal een excursie om te ervaren dat het “volop voorjaar” is in de vogelwereld. De tocht start 14 april om 08:30 en eindigt om 11:00 bij het Bakhuisje van het kloosterhof, Elisabethdreef 5, Haelen.

Kosten € 3,50 per persoon. Kinderen tot 12 jaar € 1,00 per kind. Graag opgave vooraf via (deelname is beperkt) telefoon 0475 497010, via de mail ghl.balieteam@gmail.com of via onze website www.bezoekerscentrumleudal.nl.