Het Bezoekerscentrum Leudal (BCL) is gelegen aan de rand van een adembenemend natuurgebied: het Leudal. Het BCL fungeert als een informatiecentrum voor bezoekers van dichtbij of van wat ver der eg, ook uit Duitsland en België. Als gastheer/gastvrouw verstrek je niet alleen informatie over wandel- en fietsroutes, maar ook over de natuur en cultuur in het Leudal. Je staat bezoekers in het BCL te woord, je beantwoordt telefoontjes en behandelt e-mailverzoeken.

In het BCL is ook een winkeltje gevestigd. En greep uit het winkelaanbod:

  • streekproducten, zoals honing uit Midden-Limburg
  • wandel- en fietsroutes
  • speciale natuurgidsjes voor kinderen
  • ansichtkaarten
  • natuurboeken en boeken over de geschiedenis van Leudal
  • insectenhotels
  • allerlei cadeauartikelen met natuur als onderwerp

De koek is nog niet op. In BCL is ook een museum ondergebracht. Het Leudalmuseum op de bovenverdieping van Bezoekerscentrum Leudal heeft een vaste collectie ‘Leudal-ornamenten’. Beneden hebben we regelmatig wisselende tentoonstellingen. Ga je graag met mensen om, ben je klantgericht en zoek je een leuke vrijetijdsbesteding, met gezellige collega’s, dan is het wellicht iets voor jou om aan te sluiten bij de huidige groep van gastheren en gastvrouwen.

Je krijgt een (gratis) opleiding van één dagdeel en je loopt 3 keer stage met een ervaren baliemedewerker. Op elk moment kun je nog besluiten dat dit toch niet is wat je er van verwachtte, alvorens je je officieel gastheer/gastvrouw van BCL kunt noemen.

Je bepaalt zelf hoe vaak je maandelijks beschikbaar bent en op welke tijden (ochtend of middag). In wisselende samenstellingen beman je de balie met een leuke collega. Interesse gewekt of wil je eerst nog wat meer informatie, kijk dan ook eens op https://www.ghlvrijwilligers.nl/opleiding-gastheer-gastvrouw en/of stuur dan een mail naar ghl.baliekoppelgroep@gmail.com. Een van onze vrijwilligers neemt dan z.s.m. contact met je op.