Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook het contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Bijvoorbeeld vragen over belastingen en toeslagen, zorg regelen, werk zoeken, rijbewijs verlengen, AOW aanvragen, verkeersboetes betalen en nog veel meer.

Kun je hierbij hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Bij Bibliocenter kun je terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid. Je wordt geholpen met het vinden van informatie of eventueel doorverwezen naar de juiste instantie. Een app sturen kan ook naar 0623916678. Deze hulp is gratis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

De openingstijden van het IDO zijn:

  • Leudal | Bibliocenter Heythuysen op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur.
  • Maasgouw | Bibliocenter Maasbracht op vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur.
  • Nederweert | Bibliocenter Nederweert op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur.
  • Weert | Bibliocenter Weert op dinsdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en op donderdag van 17.30 tot 19.30 uur.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bibliocenter, telefoon 088-2432000 en vraag naar Els Meeuwissen (e.meeuwissen@bibliocenter.nl) of Marian Stemkens (m.stemkens@bibliocenter.nl).