Fermenteren: gemakkelijk, smaakvol en gezond!

Fermenteren doet meer dan je voedsel op een gemakkelijke en duurzame manier langer houdbaar maken. Gefermenteerde groente geeft een andere smaakbeleving dan verse groente en is ook nog eens gezond. Gefermenteerde groenten stimuleren namelijk een gezonde darmflora en vergroten daarmee je weerstand. 

Fermenteren doe je toch alleen in de herfst of in de winter? Nee, echt niet! Je kunt het hele jaar door groente fermenteren en we gaan dan ook aan de slag met wat er in het seizoen voorhanden is.

Je kunt gefermenteerde producten tegenwoordig weer overal kopen, maar zelf fermenteren is veel leuker. Je stopt in jouw fermentatiepot wat jij graag eet, je kunt met de seizoenen mee variëren en je eigen smaken creëren.

Je hebt geen dure spullen nodig: een snijplank, een scherp mes en echt schone glazen (weck)potten en je kunt beginnen.  Wil je weten hoe je te werk gaat en het zelf proberen? Schrijf je in voor de workshop. Je krijgt uitleg over fermenteren en over de verschillende fermentatiemethoden en daarna ga je lekker aan de slag.

Velt-docent Rika Verhoef, onderwijskundige, meesterherborist en voedingsadviseur

Locatie: Panoramazaal Bezoekerscentrum te Haelen, Roggelseweg 58, inloop vanaf 19.15 uur, start om 19.30 uur.

Voor Veltleden € 12,50 inclusief koffie/thee. Voor niet-leden € 15,00 inclusief koffie/thee. Aanmelden: bij secretaris Hannie Jeurissen, via de mail hanniejeurissen@hotmail.com of telefonisch 0475-592526.