Op zondag 18 september 2022 kunnen alle belangstellenden van 11.00 uur ’s morgens tot 5 uur ’s middags  de heemkundedag bezoeken, die georganiseerd wordt door de gezamenlijke heemkundeverenigingen uit de gemeente Leudal. Deze gezamenlijke heemkundedag vindt plaats op het terrein van Buitencentrum De Spar aan de Roggelseweg in Haelen.

Het thema van de gezamenlijke heemkundedag is “Kintj gae ze nog?”. De diverse heemkundeverenigingen zullen ieder voor zich bekende of onbekende inwoners uit vroegere jaren uit hun eigen dorp presenteren. Het gaat om de heemkundeverenigingen van Baexem, Buggenum, Haelen, Heibloem, Heythuysen, Horn, Neer, Nunhem, Roggel en Hunsel.  Daarnaast stellen de heemkundeverenigingen zichzelf en hun activiteiten en publicaties voor aan de bezoekers. Tevens zullen er een 100-tal (nog) onbekende foto’s worden vertoond van personen, waarvan we hopen, dat de bezoekers er een deel van zullen herkennen.

Bij de aanvang van de heemkundedag zal voorzitter Sjra van Horne van de Stichting  Buitencentrum De Spar vertellen over de geschiedenis van de 75-jarige stichting.

Als bijzonderheid kunt u een onlangs opgedoken unieke foto bekijken van Pierke van Oevelen, de moordenaar van Nelke Theunissen, die op 2 juni 1918 op de Speckerweg in Haelen werd vermoord. De plek, waar de moord plaatsvond, ligt hemelsbreed 100 meter van De Spar verwijderd.

Zoals aangegeven vindt de heemkundedag  plaats op De Spar op zondag 18 september a.s.  van 11 tot 17 uur. U vindt De Spar aan de Roggelseweg in Haelen. Voor bezoekers, die niet willen of kunnen fietsen, is er voldoende parkeerruimte op de parkeerplaats op het terrein zelf.

 De toegang is gratis en de koffie staat klaar!