Informatiebijeenkomst over rituelen bij afscheid

Het overlijden van een dierbare heeft grote impact op nabestaanden. Een ritueel kan helpen emoties een plaats te geven. Rituelen verbinden, geven kracht en brengen troost. Wil je hier meer over weten? Kom dan naar de gratis informatiebijeenkomst ‘Rituelen bij afscheid’ op 17 oktober om 19.30 uur bij Bibliocenter Heythuysen. Er is meer mogelijk dan je denkt. Laat je inspireren.

In deze bijeenkomst leer je van Manon van de Weijer hoe je door gebruik te maken van rituelen en/of symbolen een afscheidsceremonie persoonlijk en passend maakt. Daarnaast vertelt Liesbeth Stam hoeveel betekenis de bij een overlijden en uitvaart gemaakte foto’s hebben. Ze legt uit hoe een afscheidsfotograaf het verhaal van afscheid nemen vastlegt, waardoor nabestaanden op een later moment terug kunnen kijken.

Over Manon en Liesbeth

Manon van de Weijer is uitvaartspreker en ritueelbegeleider. Liesbeth Stam is afgestuurd als Bekwaam afscheidsfotograaf. Ook maakt ze foto’s van verschillende levensgebeurtenissen en maakt hier mooie levensverhalen van.

Voor meer informatie en om aan te melden kijk op www.bibliocenter.nl/rituelen-bij-afscheid. De toegang is gratis. Bezoekers krijgen een gedicht en een trooststeentje mee naar huis.