Lokale coöperatie helpt inwoners met energiebesparing

Zaterdag 19 november vindt in het Energie Advies Centrum aan de Markt in Roggel de aftrap plaats van de landelijke actie ‘Samen de winter door’. In heel Nederland nemen lokale energiecoöperaties deel aan het initiatief. Samen slaan ze de handen ineen om de huidige energiecrisis dragelijk te maken voor iedere burger. Vanaf 13.00 tot 15.00 uur is iedereen van harte welkom om langs te komen voor meer informatie over energiebesparing.

De landelijke live kick-off zal door heel Nederland om 13.10 uur plaatsvinden. Daarna wordt deze middag iedere bezoeker geholpen met tips, uitleg en een gratis informatiepakket. Allemaal om te helpen de energierekening omlaag te brengen! Vervolgens kunnen ze op een makkelijke manier deze informatie doorgeven aan buren, vrienden, kennissen en familie om zo ook hen op een laagdrempelige manier verder te helpen.

Over Leudal Energie:

Leudal Energie is een lokale en duurzame energiecoöperatie in de Midden-Limburgse gemeente Leudal. We zijn een coöperatieve vereniging zonder winstoogmerk waarvan iedereen in Leudal lid kan worden voor maar 10 euro per jaar: de leden zijn de baas en bepalen waar geld in geïnvesteerd wordt of welke goede initiatieven in Leudal ondersteund worden. Leudal Energie wekt groene energie op met windmolens en zonnepanelen en levert die stroom weer aan de klanten in Leudal.

Kijk voor meer informatie ook op www.samendewinterdoor.nu