Vanaf zondag 27 november presenteert Bezoekerscentrum Leudal een nieuwe wisseltentoonstelling. Deze keer over een zeer actueel onderwerp: Oekraïne: ver weg, dichtbij.

Oekraïne, een land dat heel ver weg leek, maar van wat er op dit moment gebeurt in Oekraïne voelen wij ook hier de consequenties. Natuurlijk lang niet zo sterk als de Oekraïners zelf.

Vele Oekraïners zijn inmiddels hun land ontvlucht om te voorkomen slachtoffer te worden van de gruwelijke oorlogsdaden en hebben elders onderdak gevonden. Ook in Leudal worden deze vluchtelingen opgevangen. In de tentoonstelling laten we zien wie die Oekraïners zijn. Wat waren de beweegredenen om te vertrekken? Wat hebben ze achter moeten laten? Wat is hun achtergrond, hun cultuur, tradities en gewoonten? Welke overeenkomsten en verschillen zijn er te ontdekken tussen hun cultuur en de onze? Wat kunnen we van elkaar leren? Maar ook hoe de Oekraïners het ervaren om hier in Leudal te wonen?

De tentoonstelling is ingericht samen met een tiental Oekraïense vluchtelingen, die in Leudal verblijven.

De wisseltentoonstelling is te bezoeken van zondag 27 november 2022 tot en met zaterdag 18 februari 2023 gedurende de openingstijden van het bezoekerscentrum (dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 16.00 uur). De entree bedraagt € 2,50, donateurs van Studiegroep Leudal en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.