De bever, een succesverhaal!?

Als er tegenwoordig over één dier veel geschreven wordt in de media, dan is het wel over de bever. En niet altijd even positief. Dit dier veroorzaakt heel wat commotie; hij knaagt bomen om, hij graaft gangen, hij eet mais en suikerbieten en hij bouwt dammen. Men zou haast vergeten dat de bever wel degelijk ook een positief effect heeft op de natuur langs beken en rivieren.

In ons mooie Leudal, waar een aantal prachtige beken doorheen stromen, is juist goed te zien dat de bever er goed werk verricht. Tijdens een bevertocht langs een van de beken dwars door het Leudal laten onze gidsen u zien hoe de bever leeft, welke sporen hij achterlaat en welk effect dit heeft op het landschap.

Nieuwsgierig? Trek dan stevig schoeisel aan en kom met ons mee op vrijdag 27 januari van 14 tot 16 uur of op zondag 26 februari van 14 tot 16 uur. De tocht start bij het Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58, 6081 NP Haelen. Kosten € 3,50 per persoon. Kinderen tot 12 jaar € 1,00 per kind. Graag opgave vooraf via telefoon 0475 497010, via de mail ghl.balieteam@gmail.com of via onze website www.bezoekerscentrumleudal.nl.