Roggel, 14 juni 2023

Joost van der Stappen is per 1 juni 2023 aangesteld als de nieuwe bedrijfsleider van Leudal Energie. Met zijn benoeming wil Leudal Energie verdere professionalisering en groei bevorderen in haar streven naar een duurzamere toekomst.

De keuze voor van der Stappen als bedrijfsleider komt voort uit een uitgebreid selectieproces, waarbij meerdere kandidaten zijn gescreend en geïnterviewd. Met zijn indrukwekkende achtergrond en specifieke ervaring op het gebied van regionale energiecoöperaties, de energietransitie en verduurzaming, kwam Joost uiteindelijk als de meest geschikte  kandidaat naar voren.

Zijn ervaring zal van grote waarde zijn bij het leiden van Leudal Energie in de komende twee jaar. Onze nieuwe bedrijfsleider zal zijn expertise inzetten om de organisatie verder te laten groeien en duurzame initiatieven te ontwikkelen die de gemeenschap van Leudal ten goede komen.

In een verklaring zei het bestuur van Leudal Energie: “We zijn zeer verheugd over de overeenstemming die we hebben bereikt met Joost van der Stappen om de rol van bedrijfsleider voor de komende twee jaar op zich te nemen. Wij hebben hem in zijn functie van projectleider leren kennen als een doorzetter met het juiste gevoel voor politieke verhoudingen. Dat komt van pas in de huidige energiewereld die zich kenmerkt door heel veel regels en gevoeligheden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij samen met hem in staat zijn onze doelstellingen te realiseren, te weten Groene energie opwekken, Groene energie leveren en natuurlijk energie besparen in ons mooie Leudal. Van, voor en door onze Leudal inwoners..

Joost van der Stappen zelf is enthousiast over zijn nieuwe rol: “Ik werk al jaren voor Leudal Energie als projectontwikkelaar (Windpark De Kookepan, batterij Zonnepark Nunhem). Daarom voel me vereerd om deel uit te maken van Leudal Energie en om samen te werken met de gepassioneerde leden van deze energiecoöperatie. Ik kijk ernaar uit om de organisatie te helpen groeien en bij te dragen aan een duurzamere toekomst voor de regio Leudal.”

Leudal Energie is ervan overtuigd dat de benoeming van Joost van der Stappen als bedrijfsleider een belangrijke mijlpaal is in onze inzet voor de verdere ontwikkeling van duurzame energie-initiatieven. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking en bestendige groei onder zijn leiderschap.

Over Leudal Energie:
Leudal Energie is een coöperatieve vereniging zonder winstoogmerk waarvan iedereen in Leudal lid kan worden voor € 10 per jaar: de leden zijn de baas en bepalen waar geld in geïnvesteerd wordt of welke goede initiatieven in Leudal ondersteund worden.

Leudal Energie wekt groene energie op met windmolens en zonnepanelen en levert die stroom weer aan de klanten in Leudal. Bovendien ondersteunen we onze leden, klanten en burgers in Leudal met het besparen van energie. Zo zorgen we samen voor een zo laag mogelijke energierekening.

Leudal Energie streeft ernaar om alle huishoudens in de gemeente Leudal te voorzien van lokaal geproduceerde duurzame energie.