Op donderdag 29 juni van 10.00 tot 12.00 uur a.s. organiseert Bezoekerscentrum Leudal een wandeling door het Natura2000-gebied. De wandeling wordt begeleid door twee Leudalgidsen.

Gedurende ongeveer twee uur nemen deze gidsen de deelnemers mee op een tocht door de mooie natuur van het Leudal, waarbij onderweg aandacht besteed zal worden aan de natuur- en cultuurhistorie.

Ook zal onderweg informatie worden verstrekt over de bijzonderheden die de flora en fauna biedt. Onderwerpen die aan bod komen zijn de Elisabethmolen, de Ursulamolen en het Elisabethklooster met hun rijke historie. Qua landschap, flora en fauna passeren zeker onderwerpen als beekdalen, rabatten, maserknol, bever, ijsvogel, tonderzwam en wellicht nog veel meer.

De kosten zijn 3,50 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar 1 euro per kind. Graag aanmelden via telefoon (tijdens de openingsuren van het bezoekerscentrum) 0475-497010 of via de mail (ghl.balieteam@gmail.com).

Vertrek en aankomst: Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58 in Haelen.