Op zondagmiddag 6 augustus a.s. zal het Bezoekerscentrum Leudal een inspirerende workshop Upcycling organiseren. Dit naar aanleiding van de tentoonstelling Upcycling, die gedurende de maanden juli en augustus te bewonderen is in het bezoekerscentrum.

De workshop staat open voor zowel kinderen als volwassenen en zal plaatsvinden van 14.00 tot uiterlijk 16.00 uur bij Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58 in Haelen.

Upcycling is een creatieve manier om oude materialen nieuw leven in te blazen en om te toveren tot iets unieks. Tijdens deze workshop leren deelnemers hoe ze van oud papier een unieke wenskaart kunnen maken. Bloemblaadjes, zaden,  pulp, schepramen en plankjes, alle materialen worden gebruikt om de creatieve geest aan het werk te zetten. Het enige wat je nodig hebt, zijn je handen en voeten! Deelnemers hebben de vrijheid om te kiezen uit verschillende diktes en kleuren, waardoor hun wenskaart een persoonlijk tintje krijgt.

Deelnemers krijgen ook de gelegenheid om een oud T-shirt op te pimpen en om te toveren tot een uniek kledingstuk. Met behulp van textielverf en sjablonen kunnen zij hun eigen ontwerpen tot leven brengen op het T-shirt.

Deelname aan deze workshop is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Alle benodigde materialen liggen klaar voor gebruik. Het enige wat deelnemers moeten meenemen, is een oud (liefst licht gekleurd) katoenen T-shirt om hun creativiteit op los te laten.