Donderdag 26 oktober organiseerde de Regio Leudal een mooie middag voor de gasten van de Zonnebloem uit onze regio in Baexheimerhof te Baexem.

We werden ontvangen met koffie/thee en een stukje vlaai. De organisatie had een prachtig programma in elkaar gezet.

Mieke en Petra Jacobs uit Stramproy zongen liedjes van vroeger, hits en chansons. Ze brachten de stemming er meteen in met o.a. Geneet van ‘t laeve, Twee reebruine ogen en De engelbewaarder. Annie Schreuder-Derks vertelde op een mooie manier over gebruiken, tradities, gewoontes, gezegdes en liedjes in het Limburg van vroeger. Daarna zette Tante Thee en Ome Koffie iedereen weer aan het meezingen, meedeinen en klappen met liedjes als Veldboeket, Aan de Costa del Sol, Vierentwintig rozen, Waar in Bronsgroen eikenhout, Ik geef je een roosje mijn roosje, om maar een paar titels te noemen.

De middag werd afgesloten met het eten van een aangekleed pasteitje en rond 18.00u gingen we weer huiswaarts.

Op de terugweg hoorden we lovende woorden van onze gasten. Wat was dit toch een fijne middag. Het is voor ons als vrijwilligers weer een mooie opsteker en zo weten we weer wat we als Zonnebloem voor mensen kunnen betekenen.

We hopen elkaar weer te zien tijdens de Sinterklaasmiddag bij Sjrake. De vrijwilligers komen binnenkort langs om te vragen wie erbij zal zijn. Noteer de datum alvast: maandag 27 november. Tot dan.

Vrijwilligers Zonnebloem, afdeling Roggel.