Ervaart u wel eens dat u bij alledaagse dingen hulp kunt gebruiken? Zoals bij huishouden, tuin, vervoer, gebruik van computer, financiën, boodschappen, etc. Dan is het fijn om te weten dat u er niet alleen voor staat. Want de overheid verwacht dat mensen zo lang mogelijk voor zichzelf blijven zorgen. Bij het ene onderwerp kan iemand misschien wel een handje hulp gebruiken, maar soms kan iemand wellicht juist een buurtgenoot helpen.

Daarom is een aantal inwoners uit Roggel vorig jaar het initiatief ‘Goed Voor Elkaar’ gestart. Het doel is om ervoor te zorgen dat mensen (samen) zo goed mogelijk voorbereid zijn op de toekomst. Van de Roggelse huishoudens die in 2023 aangeschreven zijn, heeft 30 % meegedaan bij een bijeenkomst in ’t Jozefhuis of Kloeasterhof. Ook werden enkele inwoners thuis bezocht voor een gesprek.

Met behulp van getrainde vrijwilligers konden inwoners hun eigen netwerk in beeld brengen en werd duidelijk op wie iemand in de toekomst eventueel een beroep kan doen. Bij het ene onderwerp kan iemand wel een helpende hand gebruiken, maar bij een ander onderwerp kan iemand misschien juist een buurtgenoot helpen.

Vanwege de positieve ervaringen zullen meer inwoners, van jong tot oud, de mogelijkheid worden geven om deel te nemen. Het projectteam is voornemens om in 2024 alle inwoners van Roggel te benaderen. Mensen ontvangen eind februari hiervoor van de gemeente Leudal een persoonlijke uitnodiging op de deurmat voor geplande bijeenkomsten in maart.

Het initiatief wordt mogelijk gemaakt en ondersteund door Gemeente Leudal, het VSB-fonds, De Koepel Zorgcoöperaties Zuid-Nederland en zorgverzekeraar CZ.

Bij vragen over dit initiatief kunt u Huub of Janine bellen of mailen.

Huub van Bogget             06-30726900     h.bogget@home.nl

Janine Sonnemans          06-47121654     janineaegm@hotmail.com