Caspar Janssen, schrijver en journalist, liep anderhalf jaar door Nederland. Dagelijks schreef hij miniatuurtjes in de Volkskrant over wat hij onderweg tegenkwam. Hij vertelt over dit avontuur bij Bibliocenter Weert op woensdag 24 november van 19.30 tot 21.30 uur. Een avond over natuur, landschap en landbouw, maar ook over zwerven en onderweg zijn. 

Aanmelden voor deze avond kan via www.bibliocenter.nl/nederland-leest. De kosten bedragen voor Bibliocenter leden 7,50 euro en voor niet-leden 10 euro.

Caspar Janssen vertelt over zijn voettocht en zijn boek Caspar loopt. Het boek was genomineerd voor De Jan Wolkers Prijs 2020, de prijs voor het beste natuurboek. Hij leest voor, toont beelden van zijn reis en gaat in op de hoogtepunten en dieptepunten. In de tweede helft van de avond vertelt hij over zijn nieuwste project en boek, Het bijenbalkon. Onder het motto ‘niet zeuren maar doen’ besloot hij in het vroege voorjaar van 2019 zijn kale stadsbalkon om te vormen tot een paradijs voor vlinders, bijen en andere beestjes. Dat leidde voor de onervaren tuinier tot een leerzame, vrolijke en soms verbluffende ontdekkingsreis op zijn eigen balkon.

Over Caspar Janssen

Caspar Janssen (1962) is natuurjournalist. Hij schrijft voornamelijk voor de Volkskrant. Van zijn hand verschenen meerdere boeken, waaronder Ontpopt: stedeling ontdekt natuurIn de ban van het beestCaspar loopt: een voettocht door de landschappen van Nederland; en recentelijk Het bijenbalkon.

Nederland Leest: Over de grens

Dit is een activiteit in het kader van Nederland Leest. Om onder andere te laten zien dat reizen niet altijd fysiek hoeft te gebeuren is het thema van Nederland Leest 2021: Over de grens. Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Ook kun je met een boek je eigen grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen.

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november krijgen Bibliocenter leden het boek De wandelaar van Adriaan van Dis cadeau. Deze moderne klassieker is gratis op te halen in één van de Bibliocenter vestigingen (zolang de voorraad strekt).