Vogelwandeling “De lente in de kop23 maart

Wie het eerst komt wie het eerst maalt, dit geldt niet alleen voor een bezoek aan de molen, maar zeker voor de eerste vogels die weer naar ons land terug keren om te broeden en hun jonkies groot te brengen. Deze snelle jongens/meisjes hebben de eerste keus bij het kiezen van een territorium en een nestplaats. Op dit moment hebben de bomen nog nauwelijks bladeren en kunnen we de vogels redelijk gemakkelijk zien. Op woensdag 23 maart 2022 organiseert Groen Hart Leudal een excursie om te kijken en te horen welke vogels al “het voorjaar in hun kop hebben”. Heb je een verrekijker? Neem deze dan mee!

De tocht start 23 maart om 08:30 uur en eindigt om 11:00 uur bij het Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58, 6081 NP Haelen.

De kosten bedragen € 3,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar € 1,00 per kind. Graag opgave vooraf via (deelname is beperkt) telefoon 0475 497010 of via de mail ghl.balieteam@gmail.com.

Fietstocht langs Kruisen en kapellen 24 maart

Een fietstocht langs kruisen en kapellen in de gemeente Leudal. Fiets mee en luister naar de verhalen over de “kruisen en kapellen”. Deze fietstocht staat open voor deelnemers met zowel een gewone fiets als een elektrische fiets. We zullen een rustig tempo aanhouden en de snelheid aanpassen aan de deelnemers, zodat iedereen kan genieten van de omgeving, de kruisen, de kapellen en de bijbehorende verhalen.

De fietstocht wordt gehouden op donderdag 24 maart van 13:30 tot ongeveer 16 uur.
De deelnamekosten zijn € 3,50, kinderen tot 12 jaar € 1,00.

De fietstocht staat onder begeleiding van gidsen van Groen Hart Leudal, is ongeveer 28 km lang en voert langs kruisen en kapellen in de dorpen Heythuysen, Baexem, Haelen en Nunhem.  
S.v.p. aanmelden via ghl.balieteam@gmail.com of telefonisch via 0475 497010 tijdens de openingsuren van het Bezoekerscentrum Leudal. De start- en eindlocatie is bij boscafé De Busjop, Busschopsweg 9, 6093AA Heythuysen.