Naam

Kim Poels

Straat

Molenweg

Leeftijd

24

Wat is je beroep of dag invulling?

Net afgestudeerd conceptontwikkelaar. Momenteel ben ik veel bezig met mijn eigen bedrijf als lifestyle fotografe: Zoomed by Kim.

Wat zijn je hobby’s?

Fotograferen, interieur styling en reizen zijn mijn grootste hobby’s.

Hoelang woon je al in Roggel?

Sinds mijn geboorte, dus nu 24 jaar.

Waaróm woon je in Roggel?

Ik ben hier geboren en opgegroeid. Ik heb een aantal jaren op kamers gezeten in Tilburg, maar het verlangen om terug te komen naar Roggel is altijd groot gebleven. Daarom woon ik nu ook weer in Roggel. Het ons-kent-ons gevoel is voor mij in Roggel altijd heel sterk.

Waar zou je ook wel willen wonen?

In Thorn omdat mijn vriend hier vandaan komt. Daarnaast zou ik ook wel tijdelijk in het buitenland willen wonen, maar dan moet ik wel zeker weten dat ik ooit weer een keer terug naar Roggel zal gaan.

Wat mist Roggel nog?

Een dorpskern waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren.

Voor wie heb je bewondering?

Ik heb bewondering voor iedereen die van zijn/haar passie werk maakt en zich inzet om het leven van inwoners te optimaliseren. Zo heb ik bijvoorbeeld bewondering voor Tjeu van de Laar, die zich als o.a. voorzitter van de seniorenvereniging inzet om jong en oud met elkaar te verbinden en telkens met nieuwe ideeën te komen om de kwaliteit van leven van de ouderen maar ook jongeren te verbeteren.

Wat is een mooie plek in Roggel die misschien een speciale betekenis voor jou heeft?

De Kirkelsberg waar ik vroeger graag kwam, het deed mij altijd herinneren aan KVW en aan de ‘vrijheid’ die je had als kind zijnde.

Wanneer heb je een goede dag gehad?

Op het gebied van werk: als ik heel veel van mijn to-do lijstje af heb kunnen strepen en met een tevreden gevoel ga slapen. Op privé gebied: als ik een leuke activiteit met vrienden of familie heb gedaan of wanneer ik een goed gesprek met ze heb gehad.

Waaraan heb jij een fijne herinnering (bv evenement, gebeurtenis) die in Roggel heeft plaatsgevonden?

Aan elke kindervakantie week die ik mee heb mogen maken, als kind zijnde maar ook jaren als leiding en nu als fotografe. Super dankbaar om al jaren betrokken te mogen zijn bij deze toffe week. Daarnaast ook aan de Kerstsessie die elk jaar weer een groot succes is. Helaas heeft het nu al een aantal jaren niet meer plaats mogen vinden, maar daar heb ik veel mooie herinneringen aan.

Wat maakt voor jou van Roggel  “ein  leef klein aardig dûrpke”?

Het vertrouwde gevoel dat je krijgt wanneer je het dorp weer in komt is wat Roggel voor mij een ‘leef klein aardig dûrpke’ maakt.

Wat is een typisch (of je favoriete) Roggels woord of uitspraak?

Zurg mer desse neet hoofs te zigge ‘haaj ig mer’, geweun doon.