Het Energie Advies Centrum is een voortzetting van de samenwerking tussen de gemeente Leudal en de lokale coöperatie Leudal Energie. In 2020 gestart met de actie Eenvoudig energie besparen, waarom niet?’ in het kader van Duurzaam Leudalen ondersteund met een website duurzaamleudal.nl en een pop-up-store in Heythuysen, waar inwoners iedere vrijdagmiddag terecht konden met vragen over energiebesparing.

Vanaf september kun je met al je vragen rondom het besparen van energie de hele week terecht in ons Energie Advies Centrum aan de Markt 6 te Roggel!

Elke maandag t/m vrijdag staan we van negen tot vijf voor je klaar om je voor te lichten over het besparen van energie en alles wat daarbij komt kijken. Denk aan LED-verlichting, isolatie, warmtepompen en zonnepanelen en nog veel meer!
Ook is er regelmatig een energiecoach aanwezig om je persoonlijk advies te geven over je eigen woning en kun je een afspraak maken voor een energiescan van je huis.

Zondag 4 september is de opening van ons nieuwe centrum! Om dat te vieren gaan we tussen 11.00 en 16.00 uur een paar leuke dingen doen! Kom je ook langs?

Programma:
Vanaf 10.00 uur : “bezoek de escape-bus en ontsnap aan de opwarming van de aarde”
Open huis vanaf 11.00 uur

13.00 uur:  Officiële Opening door wethouder Michel Graef

Verloting en uitreiking E-bike onder prijswinnaars pop-upstore
Energie-bespaar-quiz :  ‘petje op/ petje af’ met publiek


Leudal Energie
is een coöperatieve vereniging zonder winstoogmerk waarvan iedereen in Leudal lid kan worden voor € 10 per jaar: de leden zijn de baas en bepalen waar geld in geïnvesteerd wordt of welke goede initiatieven in Leudal ondersteund worden.

Leudal Energie wekt groene energie op met windmolens en zonnepanelen en levert die stroom weer aan de klanten in Leudal. Bovendien ondersteunen we onze leden, klanten en burgers in Leudal met het besparen van energie. Zo zorgen we samen voor een zo laag mogelijke energierekening.
Leudal Energie streeft ernaar om alle huishoudens in de gemeente Leudal te voorzien van lokaal geproduceerde duurzame energie.