Nieuwe wisseltentoonstelling bij Bezoekerscentrum Leudal

Schilderijen van Carla Lücht – van der Voorn

Zondag 18 september is de laatste dag dat de wisseltentoonstelling “Natura 2000 Leudal” te zien is. Zondag 25 september start er alweer een nieuwe tentoonstelling: Schilderijen van Carla Lücht – van der Voorn. Tijdens de openingsdag, zondag 25 september, zal de kunstenares aanwezig zijn van 12.00 tot 16.00 uur voor een persoonlijke kennismaking en toelichting op haar werken.

Al op jonge leeftijd keek Carla met verwondering naar alles om haar heen. Naar het spel van het zonlicht in de natuur met al haar vormen en kleuren.

Haar moeder komt uit een familie van fotografen. Ze leerde al vroeg naar de wereld om haar heen te kijken. Vanaf haar zesde jaar was ze in het bezit van een eigen camera, waarmee ze vaak op pad ging om al wat ze zag vast te leggen. Vooral het landschap met zijn lijnen, vormen en lichtspel was en is een grote bron van inspiratie. Tevens is Carla geboeid door de oudheid en de mystiek en probeert ze verder te reiken, scheppend bezig te zijn. Al schilderend probeert ze vorm en kleur te geven aan dat wat in haar leeft.

Carla kreeg schilderlessen van Joke Martens in het Centrum voor de Kunsten in Roermond. In 1996 kreeg ze de eerste prijs voor amateurschilders in de categorie ‘overige werken’ en in 2001 ontving ze een eervolle vermelding. In de loop der jaren heeft ze verscheidene malen geëxposeerd in de regio.

 De wisseltentoonstelling is te bezoeken van zondag 25 september tot en met zondag 20 november 2022 gedurende de openingstijden van het bezoekerscentrum (dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 16.00 uur). De entree bedraagt € 2,50, donateurs van Studiegroep Leudal en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Gedurende de tentoonstellingsperiode zijn de tentoongestelde schilderijen tegen een gereduceerd tarief te koop.