Nooit hadden de leden kunnen vermoeden dat dit bandje een eigen leven zou gaan leiden en ver buiten de Roggelse grenzen podia zou gaan bestijgen. Door het winnen van talentenjacht ‘ALAAF’ (2003) met het nummer ‘Laeve plezeer’ openden zich deuren naar provinciale podia. Zo stonden we als band diverse keren op de11devande11de in Maastricht, de Zoepkoel in Venlo en vele podia en festivals door heel Limburg! Ook bracht Sjeng & the Gang 3 albums uit die ze zelf bestempelden als ‘Limburgse koldermuziek’. Maar het was stiekem toch meer dan dat! Denk aan het bekende ‘Ich dink aan dich’ dat inmiddels door diverse artiesten gecoverd is. Dus ook liedjes die mensen tot diep in het hart raakt.

In 2012 kwam de aankondiging dat de band stopt, tot spijt van vele ‘fans’. Maar de koek was simpelweg op! In dat jaar werd nog een prachtig slotoptreden gegeven op de Boètegewoeëne Boètezitting in Venlo en uiteraard Bie Briels in Roggel.

En dan… 2020. Er waren plannen voor eenmalig reünie-optreden. Maar helaas, de Corona-pandemie gooide roet in het eten, maar…de eerste stap was gezet! In dat jaar werd besloten twee nieuwe liedjes op te nemen, als voorbode op wat zou komen. De single ‘Haoj van mich’ verscheen begin 2021. Helaas was 2021 mede door het nog door razende Covid nog steeds onstuimig. Helaas ook dit jaar geen reünie!

We schrijven 2022. Het moet er toch eens van komen! De band zit in de zomer bij elkaar en hakt de knoop door, zaterdag 10 december 2022… hét reünie concert van Sjeng & the Gang in zaal La Rochelle in Roggel. De aankondiging volgt via de social media kanalen en de website sjengandthegang.nl. Op zaterdag 17 september vanaf 12.00 uur ging de online ticketverkoop van start, op maandagmorgen 19 september konden we al mededelen dat alle kaarten verkocht waren! In nog geen twee dagen uitverkocht! We kregen al gauw de melding dat heel veel mensen het nieuws over het reünie optreden gemist hadden, en dus ook geen kaartje hadden weten te bemachtigen. Daarop werd besloten om nog een extra concert te geven, en wel op vrijdag 9 december. De online ticketshop is daarvoor nu geopend, maar er zijn voor deze tweede ronde ook fysieke kaarten te koop bij Top1Toys Coenen in Roggel.

Een lang verhaal, maar kort samengevat:

Op vrijdag 9 én 10 december 2022 reünie concert Sjeng & the Gang in zaal La Rochelle in Roggel. Zaterdag 10 december is uitverkocht, tickets voor de vrijdag zijn te koop via sjengandthegang.nl en bij Top1Toys Coenen in Roggel.
Blijf op de hoogte en bezoek onze website sjengandthegang.nl of via Facebook of Instagram.

Sjeng & the Gang… nog éine kiër!

* Alle Sjeng & the Gang liedjes staan op Spotify: https://open.spotify.com/artist/2wWTt31zQ8sN5IA8KgtKU6?si=5u4UiqAvS_u72ukv4RjeHA

* Meer informatie op onze website: https://www.sjengandthegang.nl/

* In de Dropbox-map meer info én onze laatste muziek: https://www.dropbox.com/sh/2sohewd0t0k6kpv/AACg1B4Dx1aLe3NhqRhbA_oTa?dl=0

Met vriendelijke groet,

Namens SATG

Roger & Chantal van Zundert