Veel van de vogels die bij ons de winter doorbrengen zijn ondertussen vertrokken naar hun broedgebieden om voor nageslacht te zorgen. Van de vogels welke ons land uitgekozen hebben om te broeden zijn er ook al veel teruggekomen. De Tjiftjaf komt rond deze tijd volop terug, de mannetjes gaan gelijk proberen de vrouwtjes te imponeren. Niet met hun kleurenpracht of grootte, maar met hun gezang. Dit kleine bruine vogeltje gaan we tijdens deze wandeling bijna zeker horen en hopelijk ook zien. Garantie geven de vogels helaas niet, maar mochten we de Tjiftjaf missen, komen we voldoende andere vogels tegen om naar te luisteren en te bekijken, het is immers “volop voorjaar” in het bos! Heeft u een verrekijker? Neem deze dan mee.

Op dinsdag 18 april 2023 organiseert Groen Hart Leudal een excursie om te ervaren dat het “volop voorjaar” is in de vogelwereld. De tocht start om 08:30 uur en eindigt om 11:00 uur bij Boscafé de Busjop, Busschopsweg 9, 6093AA Heythuysen.

Kosten € 3,50 per persoon. Kinderen tot 12 jaar € 1,00 per kind. Graag opgave vooraf (deelname is beperkt) via telefoon 0475 497010 of via de mail ghl.balieteam@gmail.com.