Op zondag 11 juni 2023 organiseren de Macrofauna Werkgroep Midden Limburg en Groen Hart Leudal een Slootjesdag in Leudal. Onder het motto “Hé, wat zit daar in het netje?” nodigen ze jong en oud uit om deel te nemen aan een spannend avontuur vol natuurontdekkingen.

De Slootjesdag biedt een mooie gelegenheid om samen met enthousiaste vrijwilligers van de MacroFauna werkgroep kriebelbeestjes te vangen. Achter het Bezoekerscentrum Leudal kunnen deelnemers met een net een bakje water vullen en zich verwonderen over de diverse waterdieren die in de poel leven. Met behulp van zoekkaarten en loepjes kunnen ze ontdekken welke fascinerende wezens ze hebben gevangen en hoe ze worden genoemd.

Deelname staat open voor iedereen, ongeacht leeftijd, en zelfs rolstoelgebruikers kunnen moeiteloos deelnemen aan de activiteiten, aangezien de poel gemakkelijk toegankelijk is. Het is een uitgelezen kans voor gezinnen, natuurliefhebbers en nieuwsgierige geesten om te leren en plezier te hebben in een prachtige natuurlijke omgeving.

Evenementdetails:

  • Locatie: Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58, 6081 NP Haelen
  • Datum en tijd: 11 juni 2023, van 10.00 tot 14.00 uur
  • Toegang: Gratis

“De Landelijke Slootjesdag is altijd een geweldige gelegenheid geweest om mensen kennis te laten maken met de wonderlijke wereld van de natuur in en rondom sloten en poelen,” zegt Mark Jansen, woordvoerder van de Macrofauna Werkgroep Midden Limburg. “We kijken er enorm naar uit om jong en oud samen te brengen tijdens dit leuke evenement en hen bewust te maken van de prachtige biodiversiteit die schuilgaat in onze wateren.”