Afgelopen zaterdag 27 mei werd de vrijwilligersopleiding van Groen Hart Leudal op een feestelijke wijze afgesloten. Onder het toeziend oog van hun familie en vrienden organiseerden de inmiddels ex-cursisten, een rondleiding door het mooie Leudal. Gedurende een twee uur durende wandeling vertelden de nieuwe vrijwilligers onder andere over het ontstaan van het Leudal, de bever, de das, de molens (Elisabethmolen en Leu- of Ursulamolen), de ijsvogel en nog veel meer. De nieuwe gidsen imponeerden  hun achterban met het in praktijk brengen van wat ze het laatste half jaar geleerd hadden.

Een paar feitjes:

  • De opleiding omvatte 20 bijeenkomsten verdeeld over theorielessen en excursies door het Natura 2000 gebied.
  • Buiten deze bijeenkomsten hebben de cursisten ook stages gelopen bij ervaren gidsen en daar een verslag van gemaakt.
  • De cursus werd gegeven door ervaren gidsen van Groen Hart Leudal en door gelouterde (ex-) professionals.
  • De opleiding startte met 26 personen, waarvan er 25 succesvol de cursus hebben afgerond.

Het bestuur van Groen Hart Leudal is enthousiast met zo veel nieuwe gidsen, schoolgidsen, gastheren en gastvrouwen. Zo kan het bestaande excursieaanbod niet alleen worden uitgebreid, maar wordt ook het natuurlijke verloop opgevangen.

De cursusleiding is trots op deze grote deelname aan de cursus en dat bijna alle cursisten de opleiding met succes hebben voltooid. En dat niet alleen: het betrof een enthousiaste groep mensen, die ook al heel snel een band opbouwden met de anderen in de groep én met de ‘oude’ vrijwilligers.

Bestuur, cursusleiding ėn cursisten reageerden verheugd met de aandacht van de gemeente, in de persoon van wethouder Martens, voor de afsluiting van de opleiding. Aan het begin van de bijeenkomst sprak dhr. Martens de aanwezigen toe, waarbij hij het belang van vrijwilligers ėn de aandacht voor natuur en milieu nogmaals onderstreepte. Tevens feliciteerde hij de cursisten met de succesvolle afronding van de opleiding.