Onderstaande melding van de gemeente ontvangen!!


Tussen 31 december 2023, 18.00 uur en 1 januari 2024, 02.00 uur mag enkel vuurwerk uit de categorie F1 en F2 worden afgestoken. Dit is fop- en schertsvuurwerk, zoals grondbloemen, sierfonteinen en sterretjes. Steek vuurwerk op veilig wijze af en doe dit met respect richting medemens, dier en omgeving zodat het voor iedereen een feestavond is. Dat betekent ook nadien de restanten opruimen.

Verbod

Veel soorten vuurwerk mogen niet gekocht en/of afgestoken worden. Dit betreft al het vuurwerk uit de categorie F3, knalvuurwerk (zoals rotjes), knalstrengen (zoals Chinese matten), vuurpijlen, losse enkelschotsbuizen (zoals single shots). Politie en BOA’s zien toe op de vuurwerkregels.

Riskeer geen boete

Het niet naleven van deze vuurwerkregels kan leiden tot een boete van minimaal € 100,- en aantekening in het strafblad. De boete voor het afsteken van vuurwerk is zelfs € 250,-. Het is verboden om vuurwerk in het buitenland te kopen en naar Nederland mee te nemen. De politie controleert extra in de grensgebieden.

Meld overlast

Meld overlast van vuurwerk of het vermoeden van illegaal vuurwerkbezit bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 of bij de gemeente via www.leudal.nl/vuurwerk of de Mijngemeente-app.