Alle vrijwilligers en natuur-enthousiasten kunnen weer aan de slag in onze prachtige Leudal.
Op zaterdag 2 maart van 9.00 uur tot 12.00 uur gaan we werken in het Eulderven grenzend aan de Roggelseweg.
In het najaar van 2023 is op de nationale natuurwerkdag is al heel veel werk verzet in het orchideeën veld bij het Eulderven. Nu gaan we het karwei afmaken door ook het ven zelf weer van alle bomen en struiken te bevrijden. Daardoor voorkomen we dichtgroei van het ven en bieden nieuwe kansen voor alle dieren, in het bijzonder de reptielen die daar leven.
Van de takken en stammetjes gaan we mooie takkenrillen maken, die gebruikt kunnen worden als schuilplaatsen door bijvoorbeeld reptielen en insecten. Wat er dan aan takken overblijft gebruiken we voor het Bakhuisje. 

Gereedschappen worden door Staatsbosbeheer ter beschikking gesteld. Hulp is zeer welkom en natuurlijk wordt er gezorgd voor een warm drankje en wat lekkers.

Aanmelden kan telefonisch gedurende de openingstijden van Bezoekerscentrum Leudal (0475 497010) of via de mail (ghlbalieteam@gmail.com) dan zien we elkaar binnenkort.

Routebeschrijving:
Ga vanuit het Bezoekerscentrum Leudal over de Roggelseweg richting Haelen.
Na 300 meter sla links af de Heideweg op. Eventueel daar de auto parkeren.
Dan schuin rechts aanhouden en het bospad volgen. Na 400 meter aan de rechterkant ligt het orchideeënveld met het Eulderven. Vanaf de Heideweg staan pijlen die de weg aangeven naar de natuurwerkdag het Eulderven.