Naam

 Faelazor Mohammad

Straat

Jan Mennenstraat

Leeftijd

50 jaar

Wat is je beroep of dag invulling?

Op de woensdag en zaterdagochtend werk ik in Baexem als vrijwilliger bij Mariabosch. Ik heb afgelopen jaren meegewerkt met de opbouw van dit klooster tot Samen Zorgen Huis en werk nu in het onderhoud en in de tuin, samen met andere vrijwilligers. Ik vind het ook fijn om zo in contact te zijn met Nederlandse mensen.

Ik werk 4 dagen per week als chauffeur van een busje voor de gemeente Leudal. eerder heb ik bij Care+ gewerkt als chauffeur. Nu vervoer ik vooral inwoners van Leudal die zelf geen vervoersmogelijkheden hebben Op dit moment bv naar de vaccinatie- of testlocaties. In Syrie was ik ook buschauffeur.

Wat zijn je hobby’s?

 Ik hou van voetbal kijken. Verder vind ik het fijn om beter Nederlands te leren.

Hoelang woon je al in Roggel?

We zijn in 2017 vanuit Syrie in Nederland aangekomen en hebben 11 maanden in het AZC in Baexem  gewoond. We wonen nu dus 4 jaar hier in Roggel. Ik woon hier met mijn vrouw en 3 kinderen: 2 zonen die op de middelbare school zitten en 1 dochtertje op de lagere school. Een goede opleiding is belangrijk en we zijn blij en trots dat ze die hier volgen.   De oudste dochter is al het huis uit.

Waaróm woon je in Roggel?

Vanwege de oorlog in Syrie zijn we in 2017 daar moeten vluchten nadat we enkele hele verdrietige gebeurtenissen hebben meegemaakt. We woonden in Damascus en het was er zeer onveilig, zeker ook voor onze kinderen. Bijna iedereen daar heeft wel familie verloren door het oorlogsgeweld of is familie “kwijt”.  De ouders van mijn vrouw wonen er nog maar verder zijn al onze broers en zussen er weggegaan en wonen op meerdere plaatsen in Europa.

Dit huis is ons door de gemeente aangewezen.

Waar zou je ook wel willen wonen?

Omdat we familie in Tilburg hebben wilden we daar eerst liever wonen.  Maar inmiddels wonen  we heel graag in Roggel. Terug naar Syrie zal niet meer gaan

Wat mist Roggel nog?

We waren gewend in een grote drukke stad te leven en missen wel de drukte; de vele winkels en restaurants. Er was meer te doen op straat. En de scholen voor de kinderen waren dichtbij.  

Voor wie heb je bewondering?

Ruud Gullit en Maradonna. In Syrie keek ik altijd al naar het Nederlands elftal en Ruud Gullit was zeker mijn favoriet.

Wanneer heb je een goede dag gehad?

Ik heb een goede dag gehad als ik fijn gewerkt heb met mijn collega’s. Ik werk graag; ik zit niet graag thuis op de bank maar heb graag wat te doen.

En ook als we in het weekend op bezoek zijn geweest bij familie in bv Groningen of Düsseldorf. Of thuis samen met het gezin. We houden er van om ‘s zomers samen te barbecueën in de tuin.

Wat maakt voor jou van Roggel  “ein  leef klein aardig dûrpke”?

Het is een leuk dorpje met echt aardige mensen. En we voelen ons hier heel veilig.

Wat is een typisch (of je favoriete) Roggels woord of uitspraak?

Dat weet ik niet. Ik heb de inburgeringscursus afgerond maar mijn Nederlands wil ik graag nog verbeteren. Maar  Roggels dialect  is echt te moeilijk