Op dinsdag 23 mei maakten we met onze gasten van “De Zonnebloem afd. Roggel” een dorpentocht door het Leudal. Hierbij een verslagje, geschreven door één van onze gasten:

“Ik vond het een briljant idee om eens rustig door onze eigen omgeving, hoog vanuit de bus, te genieten van het vele dat bekend en onbekend is. Onze gids, Sjra van Horne had een goed verhaal. Eerst reden we naar Heibloem, het prachtige dorp. We vervolgden de tocht en reden via de Boerderijweg naar Neer, naar de Maas. We hadden een mooi uitzicht op de haven en de appartementen. Richting Buggenum langs een enorm grindgat, waar je op afstand nog gebieden in ontwikkeling zag. Je kent je er niet meer terug vanaf de tijd dat we hier fietstochten maakten. Door naar Haelen langs kasteel Aldenghoor en naar Horn. We reden door de dorpskern. We passeerden boerderijen en kasteeltjes. Sjra gaf overal fijne uitleg en wist mooie anekdotes te vertellen. Via de Napoleonsweg naar Ittervoort en Neeritter. Bij de visvijver werden we verwend met koffie en vlaai. Heerlijk! Na de pauze ging de reis verder. We konden genieten van bloeiende bomen en struiken, de prachtig onderhouden tuinen, grasvelden en akkers. We reden ook over smalle wegen. Soms stonden de verkeersborden een beetje in de weg maar onze chauffeur was een vakman en loste alles keurig op. We kwamen in Haler, klein maar mooi. Door naar Hunsel, langs de “oude Fuus” met begroeide schoorsteen. Naar Ell met zijn beroemde bakker en restaurant “de Prairie”. Door Kelpen-Oler, Baexem en Heythuysen. Toen we Roggel binnenreden, zongen we “Roggel, leef klein aardig dörpke”. De dag werd afgesloten met een goed verzorgde koffietafel bij “Bekkers-Marie”. Voldaan keerde iedereen huiswaarts.”

We zien elkaar weer op donderdag 29 juni op heemkundeboerderij “De Leimskoel”. Met onze gasten gaan we daar weer gezellig samen picknicken.

Tot dan!

Vrijwilligers Zonnebloem, afdeling Roggel.