Op dinsdagmiddag werd met Reisorganisatie Ghielen een leuke bustocht georganiseerd naar het museum Soet en Vermaeck in Hilvarenbeek. Chauffeur Dennis heette ons allen welkom en nadat ieder zijn plaats in de bus had ingenomen werd de reis begonnen naar Hilvarenbeek. Ook mensen met een rollator konden mee. En iedereen hielp elkaar.

Om 14.30 u waren we op de plek van bestemming en ook hier was een warm welkom door de uitbaters van het kermismuseum. Het museum is werkelijk een authentieke kermis met draaiorgels, carrousel, kop van jut, historische fotografie, griezelelementen, snuisterijwinkeltje en rariteitenkabinet.

Na een kopje koffie/thee met wafel en slagroom kwam de kermisexploitant met een historisch verhaal over de kermis in 1920 en de diverse wijzigingen in de loop van de jaren. Hij betrok de aanwezigen bij de historische fotografie en gaf leuke herkenbare momenten van een kermis weer. Denk aan de romantische wijze waarop mannen vroeger een leuk meisje aan de haak sloegen met behulp van serpentines. Intussen werden we verwend met popcorn, suikerspin en poffertjes. Ook een advocaatje met slagroom liet ieder zich goed smaken.

Het rad van avontuur leverde voor veel mensen geluk op en er gingen leuke prijzen zoals knuffels, kaneelstokken, zuurstokken, ontbijtkoek en sieraden naar de deelnemers van deze middag. Ook konden deelnemers hun krachten tonen op de kop van jut hetgeen verrassende resultaten liet zien. Het bewegen van senioren heeft zeker zijn invloed achtergelaten en de dame won van de heren. De tijd ging snel en nadat we de medewerkers van het kermismuseum bedankt hadden gingen we met onze prijzen terug naar de bus.

In Someren-Eind werden we welkom geheten door de restaurateur en zijn medewerkster. Na een lekker drankje werd er een heerlijke maaltijd geserveerd en kon iedereen genieten van een goed gesprek en samen eten. Secretaris mevr. J. Peters-Geelen dankte de restaurateur voor het heerlijke eten en de fijne ambiance. Terug in de bus dankte de secretaris alle deelnemers en de chauffeur voor de gezellige dag.

We reisden daarna met de bus terug naar Roggel waar we om ca. 20.00 u arriveerden. Een heerlijk ontspannen dagje uit die nog vaak in herinnering zal worden gebracht.

Wilt u in het komende jaar ook een uitstapje maken? Meldt u dan aan als lid van onze vereniging

Tel.nr. 0475 – 49 34 38. Ook suggesties voor een middagtocht zijn van harte welkom.