Afgelopen zaterdag 9 september was het weer Zonnebloemdag. Iedere afdeling van de Zonnebloem in Nederland regelt rond deze tijd activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking. Ook afdeling Roggel deed natuurlijk mee en we organiseerden een gezellige snoep-middag in café Briels.

Wij, de vrijwilligers, waren al vroeg aanwezig en startten met de voorbereidingen. De zaal werd mooi aangekleed, de tafels gedekt, de vlaaien gesneden en de broodjes gesmeerd.

Om 14.00u begon het programma voor onze gasten. Na een openingswoordje door onze voorzitster dronken we met z’n allen een kopje koffie of thee en aten we een stukje vlaai.

Daarna beleefden we een paar nostalgische uurtjes m.m.v. Marie-Anne’s Snoepwinkeltje uit Posterholt. Er werden herinneringen opgehaald aan vroeger n.a.v. de verhalen en het snoepgoed dat tevoorschijn werd gehaald. Er werd geproefd van het ouderwetse snoepgoed: zuurstokken, spek, dropwater, lolly’s, toverballen, boterwafeltjes en nog veel meer… De middag werd besloten met koffie/thee en broodjes.

Jos Briels, hartelijk dank voor de ontvangst en de medewerking. Ook onze dank aan Kaashandel van Loon en Bakkerij Mikpuntj Heythuysen i.v.m. sponsoring.

Wij als vrijwilligers genoten van het enthousiasme en de dankbaarheid van onze gasten.  
We zien u allen graag weer bij het bezoek aan tuincentrum BijSTOKX in Roermond op maandagmiddag 16 oktober a.s. Tot dan!   

Vrijwilligers Zonnebloem, afdeling Roggel.