Zoals veel mensen in Roggel weten geef ik yoga aan de senioren, die lid zijn van de seniorenvereniging. Nu zijn er nog enkele plaatsen vrij en ik dacht: Ik ga eens een oproep doen en wat uitleg geven in het Roggels Keteerke.

Wat houdt deze yoga in? Als eerste is het gewone Hatha-yoga. Niet alleen voor ouderen. En iedereen doet de oefeningen voor zover het in zijn  of haar mogelijkheden ligt. Dit is niet aan  leeftijd gebonden, voor jong en oud is het geschikt.

Het is ook niet zweverig, zoals vaak gedacht wordt. Maar 45 – 50 minuten oefeningen doen, zowel staand, zittend en liggend. Daarna ± 10 minuten ontspanningsoefeningen.

Waar is het goed voor? Voor het hele lichaam, onder andere tegen rugklachten, schouderklachten, spierklachten, nekklachten enz. En het geeft het lichaam ook rust. Maar het is vooral goed voor je lenigheid en om je spieren  soepel te houden. Dit is voor al wat oudere mensen heel belangrijk. Zodat je zo lang mogelijk kunt blijven lopen, fietsen en autorijden.

Vanaf 50 jaar kun je al meedoen. Iedereen kan 2 gratis proeflessen volgen, ook al ben je nog geen lid van de seniorenvereniging. Kom eens meedoen!                                   Op donderdagmorgen is er om 9 uur de eerste les, en om 10.15 uur de tweede les in La Rochelle. Aanwezig zijn graag 10 minuten van tevoren.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je me rustig bellen: 0475-493916.

Hanny Relouw